Вступити до родини ATR

COVID-19 у Криму: окупанти сьогодні відновлюють роботу аквапарків та дитячих таборів

1 липня 2020, 09:22
650

Від сьогодні, 1 липня, «влада» окупованого Криму знімає обмеження на роботу дитячих таборів, аквапарків, саун та СПА-комплексів на півострові.

Про це повідомив «голова» окупованого Криму Сергій Аксьонов.

«Крим продовжує процес виходу з обмежень, пов'язаних із поширенням коронавірусу. З 1 липня знімаються обмеження на роботу аквапарків, СПА-комплексів та саун. Під забороною поки залишається робота театрів і кінотеатрів», — написав він у соцмережах.

Раніше повідомлялося, що роботу кінотеатрів у Криму планують відновити не пізніше 15 липня.

Також відомо, що з 1 липня на окупованому півострові відновлюють роботу й дитячі табори.

Зазначимо, що попри зростання кількості хворих на COVID-19 представники «влади» окупованого Криму напередодні заявили, що вони не мають наміру повертатися до більш суворих обмежувальних заходів через поширення коронавірусної інфекції. Нагадаємо, що окупанти з 15 червня скасували режим самоізоляції для усіх мешканців та обов’язкову обсервацію для приїжджих. З 1 липня вони обіцяють пускати на півострів російських туристів. Нині у Криму продовжує діяти так званий «режим підвищеної готовності», оголошений через поширення COVID-19.

Станом на 30 червня, загальна кількість хворих на півострові, за офіційними даними окупантів, досягла 926 осіб (691 — у Криму, 235 — у Севастополі). Відомо, що усього 31 пацієнт з COVID-19 на півострові помер (27 — у Криму, 4 — у Севастополі). Водночас Постійне представництво президента України в АРК та українські правозахисники стверджують, що Росія замовчує реальний стан справ з інфікованими COVID-19 у Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ