Вступити до родини ATR

Чубаров: Окупанти у Криму намагаються «зам'яти» акт вандалізму, скоєний росіянкою

1 липня 2020, 14:08
896

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров закликав мешканців Криму звернутися із відповідною заявою до «правоохоронних органів» півострову, які намагаються «зам'яти» злочин, скоєний росіянкою. Жінка 29 червня у місті Саки намагалася молотком пошкодити кримськотатарський пам’ятний знак.

ФОТО: ATR.ua

ФОТО: ATR.ua

Про це Рефат Чубаров написав у своєму Facebook. Зокрема, очільник Меджлісу повідомив ім’я жінки, яка у понеділок молотком намагалася розбити пам’ятний знак, на якому зображена тамга, — Міцкевич Лариса Геннадіївна. Раніше повідомлялося, що жінку у Криму заарештували на 10 діб.

«Адміністративне покарання абсолютно не відповідає тяжкості вчиненого злочину, який має бути кваліфіковано як вандалізм і розглядатися із застосуванням ч.2 статті 214 КК РФ, що передбачає обмеження волі на строк до трьох років, або примусові роботи на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк. Крім того, у діях Міцкевич Лариси є всі ознаки, що дозволяють застосувати по відношенню до неї статтю 282 КК РФ «Розпалювання ненависті або ворожнечі, а також приниження людської гідності», — наголосив Чубаров.

Голова Меджлісу закликав мешканців півострова звернутися із відповідною заявою до «правоохоронних органів» Криму.

«Аби не дозволити окупаційній владі Криму «зам'яти» скоєний злочин і з метою справедливого покарання Міцкевич Лариси необхідно терміново конкретним співвітчизникам, що проживають в окупованому Криму, звернутися із відповідними заявами в окупаційні «правоохоронні» органи», — додав він.

Як повідомляв ATR.ua, 29 червня в окупованому Криму мешканка Росії вчинила акт вандалізму над кримськотатарським пам’ятним знаком, встановленим на в'їзді у місто Саки. Зокрема, жінка намагалася молотком розбити пам’ятний знак, на якому зображена тамга, а також вигукувала образи на адресу корінного народу Криму. Згодом росіянка намагалася втекти з місця злочину, але в неї не завелася автівка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ