Вступити до родини ATR

Суд залишив Стерненка під цілодобовим домашнім арештом

3 липня 2020, 15:03
1060

Київський апеляційний суд 3 липня відхилив апеляцію на запобіжний захід активісту Сергію Стерненку, залишивши у силі попереднє рішення про 2 місяці цілодобового домашнього арешту.

ФОТО: ATR.ua

ФОТО: ATR.ua

Про це повідомив сам активіст у соцмережах.

«Судді залишили мене під цілодобовим арештом. Це відбулось через тиск Зеленського, Венедіктової та Авакова. <...> Володимире Зеленський, ви сядете за ці репресії проти українців», — написав Стерненко.

Нагадаємо, що 15 червня Шевченківський районний суд міста Києва відправив Сергія Стерненка під цілодобовий домашній арешт. 11 червня активістові вручили підозру в умисному вбивстві та незаконному носінні холодної зброї. Стерненку загрожує від 7 до 15 років позбавлення волі.

Як повідомляв ATR.ua, 24 травня 2018 року відбувся конфлікт за участю колишнього керівника одеського «Правого сектора» Сергія Стерненка і двох чоловіків. Стерненко заявив, що на нього напали, коли він повертався додому із дівчиною. Активіст стверджує, що він відбивався і смертельно поранив суперника ножем у живіт. Ножові поранення були й в самого Стерненка, та у іншого опонента, якого пізніше затримала поліція. Згодом поліція відпустила другого учасника нападу на активіста Стерненка в Одесі, який проходить як свідок. Цей замах на Стерненка був вже третім. Поліція розслідує загибель нападника на активіста як умисне вбивство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ