Вступити до родини ATR

Посол Франції в Україні: Спочатку — Донбас, а Крим буде потім

6 липня 2020, 13:15
982

Посол Франції — однієї з чотирьох країн-учасниць нормандського формату — Етьєн де Понсен нагадав, що Париж підтримує територіальну цілісність України, але наголосив на тому, що у пріоритеті стоїть Донбас, «а Крим буде потім».

ФОТО: РБК-Україна

ФОТО: РБК-Україна

Про це Етьєн де Понсен заявив в інтерв’ю «РБК-Україна». Зокрема, він прокоментував позицію офіційного Парижа щодо майданчиків для обговорення питання Криму, на зразок існуючих майданчиків щодо обговорення Донбасу.

«Щодо Криму — ми відкриті до усіх пропозицій. Коли я мав зустріч із пані Джеппар (перша заступниця голови МЗС Еміне Джеппар ред.), вона казала про можливість створення платформи такого плану. Чому ні, ми підтримаємо це. Але на даний момент ми хотіли б надати пріоритет Донбасу. Бо там відбуваються певні процеси, там не дотримуються перемир'я, там з'являються жертви, про що я вже говорив раніше. Тобто, спочатку — Донбас, а Крим буде потім», — сказав посол.

Нагадаємо, що 30 червня на запрошення окупантів до Криму прибула «делегація» французьких та німецьких євродепутатів для спостереження за незаконним голосуванням щодо змін у Конституцію РФ у Криму. Згодом у Європейському парламенті заявили, що не уповноважували жодного свого представника ані спостерігати, ані коментувати це незаконне голосування.

Як повідомляв ATR.ua, у Росії та на окупованих нею територіях Криму та Донбасу з 25 червня по 1 липня відбулося голосування щодо поправок до Конституції РФ. Зокрема, ці поправки дозволять чинному президенту Володимиру Путіну знову балотуватися на цей пост у 2024 році. Загалом Путін зможе залишатися при владі до 2036 року.

Зазначимо, що окупанти у Криму 2 липня офіційно відзвітували про те, що нібито понад 90% кримчан, які взяли участь у голосуванні, підтримали поправки до Конституції Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ