Вступити до родини ATR

Візит «делегації» євродепутатів у Крим: У Європарламенті заявили, що не направляли спостерігачів на півострів

1 липня 2020, 15:39
1035

У Європейському парламенті заявили, що не уповноважували жодного свого представника ані спостерігати, ані коментувати незаконне голосування щодо змін до Конституції РФ в окупованому Криму.

Про це йдеться в офіційній заяві голови Комітету Європейського парламенту з питань закордонних справ Девіда Маккалістера і співголови Координаційної групи Європарламенту з питань підтримки демократії та виборів Томаса Тобе, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Європейський парламент не був запрошений для спостереження за цим виборчим процесом, і, отже, не коментуватиме ні процес, ні результати, які будуть оголошені пізніше. Жоден із членів Європейського парламенту не був уповноважений спостерігати або коментувати цей виборчий процес від його імені. Будь-який член Європарламенту, який вирішив спостерігати за цим виборчим процесом у РФ або на незаконно анексованому Кримському півострові, де Європейський Союз не визнає і не визнаватиме проведення цього референдуму, зробив це з власної ініціативи, й за жодних обставин не повинен у жодних заявах чи діях пов'язувати цю участь із Європейським парламентом», — йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що 30 червня на запрошення окупантів до Криму прибула «делегація» французьких та німецьких депутатів для спостереження за незаконним голосуванням щодо змін у Конституцію РФ у Криму. Напередодні Міністерство закордонних справ України закликало Францію офіційно відреагувати на незаконний візит французької «делегації» депутатів Європарламенту в окупований Крим.

Як повідомляв ATR.ua, у Росії та на окупованих нею територіях Криму та Донбасу з 25 червня по 1 липня відбувається голосування щодо поправок до Конституції РФ. Зокрема, ці поправки дозволять чинному президенту Володимиру Путіну знову балотуватися на цей пост у 2024 році. Загалом Путін зможе залишатися при владі до 2036 року.

Меджліс кримськотатарського народу засудив проведення голосування за зміни у Конституцію РФ в окупованому Криму. Представницький орган корінного народу Криму звернувся до міжнародних партнерів України та до представників української влади із закликом вжити заходів, аби консолідовано дати відсіч російській агресії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ