Вступити до родини ATR

Облава у Криму: жінка Бактемірова розповіла, як окупанти підкинули їм книгу

7 липня 2020, 10:09
1456

Жінка затриманого у Криму 7 липня мусульманина Вадима Бектемірова розповіла, що окупаційні силовики під час обшуку в їхньому будинку підкинули до дитячих іграшок книгу.

ФОТО: Кримська солідарність

ФОТО: Кримська солідарність

Про це вона розповіла у коментарі активістам «Кримської солідарності». Жінка уточнила, що силовики прийшли о четвертій ранку, вели себе доволі стримано, але не дозволили родині подзвонити адвокатові.

«Я попросила їх не лякати дітей, вони сказали: «Добре, якщо ви не будете заважати, ми обережно, нічого не перевертатимемо». Їх було семеро, вони провели обшук у домі, на горищі, у підвалі та на дворі. У дитячі іграшки підкинули білу книгу, яку ми раніше ніколи не бачили. Ми хотіли подзвонити адвокатові, але нам сказали, що під час обшуку ми не маємо на це право. Мовляв, якщо б адвокат знаходився на подвір’ї, ми б могли його запросити», — поділилася жінка затриманого Вадима Бектемірова.

Як повідомляв ATR.ua, вранці 7 липня окупанти у Криму влаштували чергову облаву на кримських мусульман. Силовики провели обшуки за сімома адресами у Красногвардійському, Сімферопольському, Бахчисарайському районах та у місті Алушта. Наразі відомо, що шістьох осіб після «слідчих дій» забрали до «управління» ФСБ у Сімферополі. Так, затримали: Еміля Зіядінова, Ісмета Ібрагімова, Аліма Суф'янова, Сейрана Хайретдінова, Олександра Сизикова та Вадима Бектемірова. Усім мусульманам окупанти закидають «організацію діяльності терористичної організації і участь у діяльності такої організації».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ