Вступити до родини ATR

Окупанти проводять ранні обшуки, щоб люди не фіксували їхні порушення — адвокат

7 липня 2020, 12:45
802

Адвокат Ліля Гемеджі вважає, що окупаційні силовики проводять обшуки у будинках кримських татар здебільшого перед світанком, щоб люди, які активно збираються на підтримку корінного народу Криму, не фіксували порушення прав людини на місці проведення «слідчих дій».

ФОТО: Кримська солідарність

ФОТО: Кримська солідарність

Про це адвокат повідомила після обшуку у будинку Ісмета Ібрагімова 7 липня, передає «Кримська солідарність».

«Мене на обшук не пустили, що є грубим порушенням конституційних прав мого підзахисного. Більше того, те, що обшук розпочався до 6-ї години ранку свідчить про те, що це був нічний обшук. Обшук, що проводиться вночі, вимагає невідкладних умов. Я вважаю, що таких умов не було. Єдина мета проведення обшуку о 4-й годині ранку — це не просто залякати родину, в якій є малолітні діти. <...> Це робиться також задля того, аби приховати від громадськості «слідчі дії», для того, аби люди не моніторили та не фіксували порушення прав людини на місці проведення «слідчих дій»», — зазначила Ліля Гемеджі.

Адвокат уточнила, що Ісмета Ібрагімова та ще п’ятьох затриманих наразі утримують в «управлінні» ФСБ у Сімферополі.

Як повідомляв ATR.ua, вранці 7 липня окупанти у Криму влаштували чергову облаву на кримських татар. Силовики провели обшуки за сімома адресами у будинках кримських татар та етнічних російських мусульман у Красногвардійському, Сімферопольському, Бахчисарайському районах та у місті Алушта. Наразі відомо, що шістьох осіб після «слідчих дій» забрали до «управління» ФСБ у Сімферополі. Так, затримали: Еміля Зіядінова, Ісмета Ібрагімова, Аліма Суф'янова, Сейрана Хайретдінова, Олександра Сізікова та Вадима Бектемірова. Усім затриманим окупанти закидають «організацію діяльності терористичної організації і участь у діяльності такої організації». Зазначимо, що сьомий обшук проводився в оселі ще одного кримського татарина — Ділявера Меметова у Алушті. Під час «слідчих дій» Меметова у будинку не було, після обшуку силовики поїхали звідти без затриманих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ