Вступити до родини ATR

Облава у Криму: окупанти пропонували кримському татарину менший термін за зізнання в участі у «терористичній» організації

7 липня 2020, 14:35
1003

Жінка затриманого у Криму 7 липня кримського татарина Еміля Зіядінова розповіла, що один із співробітників ФСБ пропонував її чоловікові зізнатися в причетності до забороненої в Росії організації «Хізб-ут-Тахрір» в обмін на менший термін або домашній арешт.

ФОТО: Кримська солідарність

ФОТО: Кримська солідарність

Про це вона повідомила активістам «Кримської солідарності».

«Ми з чоловіком зайшли в кімнату, де один із співробітників ФСБ запропонував моєму чоловікові зізнатися в тому, що він  є членом партії «Хізб-ут-Тахрір» в обмін на менший термін або домашній арешт. Ми посміхнулися і сказали, що нічого говорити не будемо», — розповідає дружина затриманого Еміля Зіядінова.

Жінка уточнила, що окупанти не дозволили їм зателефонувати адвокатам, не зачитали їхні права і не залишили протокол обшуку. Також вона розповіла, що коли її чоловік хотів взяти омовіння, щоб прочитати намаз, один із співробітників схопив його за горло, штовхнув і сказав: «Стій на місці».

Еміля Зіядінова забрали відразу після обшуку. Зараз він знаходиться в «управлінні» ФСБ у Сімферополі.

Як повідомляв ATR.ua, вранці 7 липня окупанти у Криму влаштували чергову облаву на кримських татар. Силовики провели обшуки за сімома адресами у будинках кримських татар та етнічних російських мусульман у Красногвардійському, Сімферопольському, Бахчисарайському районах та у місті Алушта. Наразі відомо, що шістьох осіб після «слідчих дій» забрали до «управління» ФСБ у Сімферополі. Так, затримали: Еміля Зіядінова, Ісмета Ібрагімова, Аліма Суф'янова, Сейрана Хайретдінова, Олександра Сізікова та Вадима Бектемірова. Усім затриманим окупанти закидають «організацію діяльності терористичної організації і участь у діяльності такої організації». Зазначимо, що сьомий обшук проводився в оселі ще одного кримського татарина — Ділявера Меметова у Алушті. Під час «слідчих дій» Меметова у будинку не було, після обшуку силовики поїхали звідти без затриманих.

Раніше стало відомо про сьомий арешт у Криму. В Алушті окупанти затримали Зекір’ю Муратова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ