Вступити до родини ATR

У будинок ще одного затриманого Зекер’ї Муратова окупанти підкинули книгу

7 липня 2020, 16:18
828

Жінка затриманого у Криму 7 липня кримського татарина Зекер’ї Муратова розповіла, що під час обшуку до їхнього будинку підкинули книгу.

ФОТО: Кримська солідарність

ФОТО: Кримська солідарність

Про це вона повідомила активістам «Кримської солідарності».

«Прийшли о третій годині ночі, пред'явили ордер на обшук, все перерили. Знайшли книгу, але Зекер’я каже, що це не його книга. Місяці два тому приходив чоловік, пропонував співпрацю, але Зекер’я відмовився. Після чого він сказав: я тебе все одно посаджу», — розповіла жінка затриманого  Муратова.

Зараз Зекер’я Муратов, як і всі інші затримані, знаходиться в «управлінні» ФСБ у Сімферополі.

Як повідомляв ATR.ua, вранці 7 липня окупанти у Криму влаштували чергову облаву на кримських татар. Силовики провели обшуки за сімома адресами у будинках кримських татар та етнічних російських мусульман у Красногвардійському, Сімферопольському, Бахчисарайському районах та у місті Алушта. Наразі відомо, що шістьох осіб після «слідчих дій» забрали до «управління» ФСБ у Сімферополі. Так, затримали: Еміля Зіядінова, Ісмета Ібрагімова, Аліма Суф'янова, Сейрана Хайретдінова, Олександра Сізікова та Вадима Бектемірова. Усім затриманим окупанти закидають «організацію діяльності терористичної організації і участь у діяльності такої організації». Зазначимо, що сьомий обшук проводився в оселі ще одного кримського татарина — Ділявера Меметова у Алушті.

Згодом стало відомо, що унаслідок облави ФСБ 7 липня окупанти затримали ще одного кримського татарина — мешканця Алушти Зекір’ю Муратова. Іншого кримського татарина — Ділявера Меметова, — у якого також сьогодні відбувся обшук, силовики оголосили в розшук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ