Вступити до родини ATR

Облава у Криму: поліція АРК розпочала кримінальне провадження

7 липня 2020, 16:30
1030

Головне управління Національної поліції в АР Крим та місті Севастополь розпочало кримінальне провадження за фактом проведення незаконних обшуків у будинках кримських татар за статтею про порушення недоторканності житла.

Про це повідомила прес-служба Нацполіції АРК.

«Слідчим управлінням поліції Криму відкрито кримінальне провадження за фактами незаконних обшуків у будинках кримських татар. <...> За даним фактом слідчим управлінням ГУНП в АР Крим та м. Севастополі внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 162 (порушення недоторканності житла) КК України», — йдеться у повідомленні.

Як повідомляв ATR.ua, вранці 7 липня окупанти у Криму влаштували чергову облаву на кримських татар. Силовики провели обшуки за сімома адресами у будинках кримських татар та етнічних російських мусульман у Красногвардійському, Сімферопольському, Бахчисарайському районах та у місті Алушта. Активісти вранці повідомляли про те, що шістьох осіб після «слідчих дій» забрали до «управління» ФСБ у Сімферополі. Так, затримали: Еміля Зіядінова, Ісмета Ібрагімова, Аліма Суф'янова, Сейрана Хайретдінова, Олександра Сізікова та Вадима Бектемірова. Після обшуків стало відомо, що силовики під час візиту підкинули кільком кримським татарам книги, які вони начебто знайшли в їхніх оселях. Зазначимо, що затриманим на півострові кримчанам окупанти закидають «організацію діяльності терористичної організації і участь у діяльності такої організації».

Згодом стало відомо, що унаслідок облави ФСБ 7 липня окупанти затримали ще одного кримського татарина — мешканця Алушти Зекір’ю Муратова. Іншого кримського татарина — Ділявера Меметова, — у якого також сьогодні відбувся обшук в Алушті, силовики оголосили в розшук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ