Вступити до родини ATR

Поки ми були у шоковому стані, вони підкинули нам книги — брат затриманого Аліма Суф’янова

7 липня 2020, 19:05
822

Брат затриманого у Криму 7 липня кримського татарина Аліма Суф’янова розповів, що під час обшуку окупаційні силовики підкинули до їхнього будинку книги.

ФОТО: Кримська солідарність

ФОТО: Кримська солідарність

Про це він повідомив активістам «Кримської солідарності».

«Поки ми були в шоковому стані, вони підкинули якійсь книги нам на стіл. Один із співробітників ФСБ сказав моїй дружині, щоб вона їх сховала. Нібито він такий добрий. Вона розгубилася і викинула їх за вікно. У той момент батько почув, як вони один одному сказали, що вона все зробила правильно», — розповідає брат затриманого Аліма Суф’янова.

Аліма Суф’янова відразу після обшуку відвезли в «управління» ФСБ в Сімферополі.

Як повідомляв ATR.ua, вранці 7 липня окупанти у Криму влаштували чергову облаву на кримських татар. Силовики провели обшуки за сімома адресами у будинках кримських татар та етнічних російських мусульман у Красногвардійському, Сімферопольському, Бахчисарайському районах та у місті Алушта. Наразі відомо, що шістьох осіб після «слідчих дій» забрали до «управління» ФСБ у Сімферополі. Так, затримали: Еміля Зіядінова, Ісмета Ібрагімова, Аліма Суф'янова, Сейрана Хайретдінова, Олександра Сізікова та Вадима Бектемірова. Усім затриманим окупанти закидають «організацію діяльності терористичної організації і участь у діяльності такої організації». Зазначимо, що сьомий обшук проводився в оселі ще одного кримського татарина — Ділявера Меметова у Алушті.

Згодом стало відомо, що унаслідок облави ФСБ 7 липня окупанти затримали ще одного кримського татарина — мешканця Алушти Зекір’ю Муратова. Іншого кримського татарина — Ділявера Меметова, — у якого також сьогодні відбувся обшук, силовики оголосили в розшук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ