Вступити до родини ATR

Облава у Криму: окупанти сьогодні оберуть запобіжний захід шістьом затриманим

8 липня 2020, 12:45
1003

Сьогодні у другій половині дня шістьом затриманим під час вчорашніх масових облав у Криму оберуть запобіжний захід.

ФОТО: Кримська солідарність

ФОТО: Кримська солідарність

Про це адвокат Еміль Курбедінов повідомив у коментарі ATR.ua

«Сьогодні у другій половині дня шістьом затриманим вчора мають обрати запобіжний захід. Олесандру Сізікову у зв'язку з інвалідністю вчора обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту», — сказав Курбедінов.

Також він зазначив, що багатьом фігурантам вчорашніх облав пропонували визнати провину і у такий спосіб пом'якшити покарання. Однак ніхто з кримських татар цього не зробив. Курбедінов також наголосив, що всі адвокати одразу прибули на місце обшуків, проте нікого не впустили. Тільки в «управлінні» ФСБ адвокатам дозволили побачитися зі своїми підзахисними.

Курбедінов вважає, що це — чергове показове переслідування кримськотатарського народу за релігійною і національною ознакою.

Як повідомляв ATR.ua, вранці 7 липня окупанти у Криму влаштували чергову облаву на кримських татар. Силовики провели обшуки за сімома адресами у будинках кримських татар та етнічних росіян-мусульман у Красногвардійському, Сімферопольському, Бахчисарайському районах та у місті Алушта. Активісти повідомляли, що шістьох осіб після «слідчих дій» забрали до «управління» ФСБ у Сімферополі. Так, затримали: Еміля Зіядінова, Ісмета Ібрагімова, Аліма Суф'янова, Сейрана Хайретдінова, Олександра Сізікова та Вадима Бектемірова. Усім затриманим окупанти закидають «організацію діяльності терористичної організації і участь у діяльності такої організації». Згодом стало відомо, що унаслідок облави ФСБ 7 липня окупанти затримали ще одного кримського татарина — мешканця Алушти Зекір’ю Муратова. Іншого кримського татарина — Ділявера Меметова, — у якого також напередодні відбувся обшук, силовики оголосили в розшук.

«Київський районний суд» Сімферополя ввечері 7 липня відправив під домашній арешт до 2 вересня 2020 року етнічного російського мусульманина, інваліда першої групи по зору Олександра Сізікова, якого окупанти затримали під час облави. 

Головне управління Національної поліції в АР Крим та місті Севастополь напередодні розпочало кримінальне провадження за фактом проведення незаконних обшуків у будинках кримських татар за статтею про порушення недоторканності житла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ