Вступити до родини ATR

Уряд виділить кошти для постраждалих від пожеж на Луганщині — Зеленський

8 липня 2020, 17:55
912

Президент Володимир Зеленський під час розмови з жителями постраждалого від пожеж села на Луганщині пообіцяв, що Кабмін виплатить компенсацію постраждалим унаслідок лісових пожеж. Загальна сума може становити 50 млн гривень.

ФОТО: Офіс президента

ФОТО: Офіс президента

Про це повідомляється у Facebook Офісу президента України.   

«Надійшла пропозиція дуже швидко перерахувати 50 млн гривень на допомогу постраждалим — ці гроші зараз в Кабміні. За словами колег, 300 тисяч гривень потрібно для того, щоб людина могла тут купити будинок», — сказав Зеленський.

Голова держави наголосив, що насамперед компенсацію отримають люди, які втратили все. Також президент пообіцяв, що будуть вирішені питання з тимчасовим житлом для людей.

Як раніше повідомив Володимир Зеленський, кількість жертв лісових пожеж на Луганщині зросла до п’яти.

Нагадаємо, масштабні пожежі на Луганщині спалахнули 6 липня. Загоряння сталося відразу у декількох населених пунктах Новоайдарського району. Через сильний вітер та спеку площа пожежі почала швидко збільшуватися. Вранці 7 липня пожежу локалізували, проте під вечір вогонь поширився на село Смолянинове і лісництво біля с Капітанове. Станом на ранок 8 липня на території Новоайдарського району спостерігалися окремі осередки горіння лісових масивів поблизу с. Смолянинове, с. Капітанове та с. Воронове.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ