Вступити до родини ATR

Колаборант Кангієв: Чому за 6 років до мене не прийшли з обшуком? Може тому, що в мене немає бороди?

9 липня 2020, 13:59
1485

«Очільник» окупаційного «Державного комітету у справах національностей» Криму Альберт Кангієв вийшов до невдоволених кримських татар, які зібралися під будівлею «Радміну» через останню облаву ФСБ. Він, заявивши, що «ми всі зліплені з одного тіста», закликав присутніх до діалогу.

Пряму трансляцію з місця подій вели активісти «Кримської солідарності». 

Як відомо, 9 липня кримські татари вкотре прийшли під будівлю окупаційного «Радміну» Криму. Вони вимагають особистої зустрічі з Сергієм Аксьоновим, аби він вибачився через свою публікацію у соцмережах щодо «кримських татар-терористів». Після облави ФСБ 7 липня Аксьонов заявив, що затримання кримських татар — «це частина системної роботи по боротьбі з екстремізмом і тероризмом».

До кримських татар з будівлі «Радміну» вийшов кримськотатарський колаборант, «очільник» окупаційного «Держкомнацу» Криму Альберт Кангієв. Він запропонував їм проїхати до його офісу і обговорити їхнє невдоволення із ним, а не з Аксьоновим.

«Я шість років (після анексії — ред.) був не при владі. Чому за цей час мені ніхто не підкинув книги і не пред'явив жодних претензій? Хоча було багато охочих Кангієва «зтерти». Чому цього не сталося?» — запитав Кангієв.

У відповідь кримські татари запитали у колаборанта, чи робить він намаз.

«Вже майже роблю. <...> Релігія тут ні до чого. <...> За ті шість років, що я був не при владі, я займався своїм ділом, я був найманцем у бізнесі. До мене ніхто не прийшов, книги не підкинули. Так, я не роблю намаз. У чому проблема? Може, у тому, що в мене немає бороди?» — додав колаборант.

Альберт Кангієв підсумував зустріч тим, що Аксьонов до кримських татар не вийде та спілкуватися з ними не буде. 

Насамкінець присутні прочитали дуа за долі політв'язнів. Альберт Кангієв також приєднався до кримських татар. Після цього усі розійшлись.

Зазначимо, що поки кримські татари були під будівлею «уряду», туди також під'їхали озброєні «правоохоронці», зокрема — бійці Росгвардії.

Як повідомляв ATR.ua, вранці 7 липня 2020 року окупанти у Криму влаштували чергову облаву на кримських татар. Силовики провели обшуки за сімома адресами у будинках кримських татар та етнічних росіян-мусульман у Красногвардійському, Сімферопольському, Бахчисарайському районах та у місті Алушта. Активісти спочатку повідомляли, що шістьох осіб після «слідчих дій» забрали до «управління» ФСБ у Сімферополі. Так, затримали: Еміля Зіядінова, Ісмета Ібрагімова, Аліма Суф'янова, Сейрана Хайретдінова, Олександра Сізікова та Вадима Бектемірова. Згодом стало відомо, що унаслідок облави ФСБ 7 липня окупанти затримали ще одного кримського татарина — мешканця Алушти Зекір’ю Муратова. Іншого кримського татарина — Ділявера Меметова, — у якого також 7 липня відбувся обшук, силовики оголосили в розшук. Зазначимо, що усім затриманим окупанти закидають «організацію діяльності терористичної організації і участь у діяльності такої організації».

7 липня  «Київський районний суд» Сімферополя відправив під домашній арешт до 2 вересня 2020 року етнічного росіянина-мусульманина, інваліда першої групи по зору Олександра Сізікова, якого окупанти затримали під час облави. 8 липня «Київський райсуд» Сімферополя арештував Зекір'ю Муратова, Ісмета Ібрагімова та Вадима Бектимірова до 2 вересня. 9 липня окупанти відправили за ґрати до вересня також Сейрана Хайретдінова та Аліма Суф'янова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ