Вступити до родини ATR

У ЗСУ розповіли про кількість російських військових та бронетехніки в окупованому Криму

10 липня 2020, 09:32
1376

У Збройних силах України заявили, що Росія продовжує посилювати військову присутність в окупованому Криму.

Як заявив командувач Об'єднаних сил Збройних сил України Сергій Наєв в ефірі «1+1», на території півострова знаходяться 200 бронемашин, 31 танк, 100 артилерійських систем, 34 вертольоти, 63 літаки, 684 одиниці військової техніки, 32 500 російських військовослужбовців.

«Так, ці відомості відповідають дійсності. Хочу додати, що саме сухопутне угруповання становить 11,5 тисяч осіб. Йдеться про весь склад (32,5 тисячі російських військових — ред.) на тимчасово окупованій території, туди входять і Військово-морські сили РФ, а також сили і засоби протиповітряної оборони. Безпосередньо сухопутне угруповання складається з двох бригад і одного батальйону», — сказав він.

Нагадаємо, що військове вторгнення Росії до Криму почалося у лютому 2014 року. Озброєними людьми у камуфляжній формі були захоплені парламент і уряд Криму, держустанови, військові бази і аеропорт. 16 березня в Криму провели «референдум про приєднання Криму до Росії». Його Москва намагалася використати для виправдання анексії півострова, що належить Україні.

Як відомо, в грудні 2019 року Генасамблея ООН ухвалила резолюцію «Проблема мілітаризації Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, Україна, а також частин Чорного та Азовського морів». Серед ключових положень резолюції — вимога до РФ вивести війська з Криму та припинити проведення військових навчань на півострові. Окрім того, в Генасамблеї зазначили, що світ не припиняє фіксувати факти посилення військової присутності на півострові і перешкоджання міжнародній навігації в Чорному і Азовському морях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ