Вступити до родини ATR

Кримськотатарські політв’язні на суді в РФ висловили протест через облаву ФСБ

10 липня 2020, 10:59
1261

Кримськотатарські політв'язні, фігуранти «справи про так званий тероризм» (друга бахчисарайська група) на суді в РФ провели акцію протесту через чергову облаву ФСБ на кримських татар в окупованому Криму.

ФОТО: Кримська солідарність

ФОТО: Кримська солідарність

Як повідомляє «Кримська солідарність», це сталося 9 липня у залі Південного окружного військового суду у Ростові-на-Дону.

У руках політв’язні тримали плакати із написами: «Сліпий терорист — показник вашої безвиході», «Зупиніть конвеєр брехливих звинувачень», «Досить з кримських татар робити терористів», «Наша віра сильніша ваших решіток», «Нас не зламати потоком репресій», «Припиніть депортацію в тюрми РФ», «Наш народ — не терористи».

Як повідомляв ATR.ua, вранці 7 липня 2020 року окупанти у Криму влаштували чергову облаву на кримських татар. Силовики провели обшуки за сімома адресами у будинках кримських татар та етнічних росіян-мусульман у Красногвардійському, Сімферопольському, Бахчисарайському районах та у місті Алушта. Активісти спочатку повідомляли, що шістьох осіб після «слідчих дій» забрали до «управління» ФСБ у Сімферополі. Так, затримали: Еміля Зіядінова, Ісмета Ібрагімова, Аліма Суф'янова, Сейрана Хайретдінова, Олександра Сізікова та Вадима Бектемірова. Згодом стало відомо, що унаслідок облави ФСБ 7 липня окупанти затримали ще одного кримського татарина — мешканця Алушти Зекір’ю Муратова. Іншого кримського татарина — Ділявера Меметова, — у якого також 7 липня відбувся обшук, силовики оголосили в розшук. Зазначимо, що усім затриманим окупанти закидають «організацію діяльності терористичної організації і участь у діяльності такої організації».

7 липня  «Київський районний суд» Сімферополя відправив під домашній арешт до 2 вересня 2020 року етнічного росіянина-мусульманина, інваліда першої групи по зору Олександра Сізікова, якого окупанти затримали під час облави. 8 липня «Київський райсуд» Сімферополя арештував Зекір'ю Муратова, Ісмета Ібрагімова та Вадима Бектемірова до 2 вересня. 9 липня окупанти відправили за ґрати до 9 вересня також Сейрана Хайретдінова та Аліма Суф'янова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ