Вступити до родини ATR

Стерненко заявив, що слідство у справі про напад на нього зупинили

13 липня 2020, 11:38
848

Екс-очільник одеського «Правого сектору» Сергій Стерненко заявив, що слідство у справі щодо третього нападу на нього 25 травня 2018 року, під час якого загинув один з нападників, зупинили, а організаторів, посередників і замовника не шукають.

ФОТО: ATR.ua

ФОТО: ATR.ua

Про це він написав у своєму Facebook.

«Формальною підставою для цього стало оголошення у розшук за хуліганство (так, коли тебе намагаються позбавити життя на замовлення, то це у нас хуліганство) виконавця Олександра Ісайкула», — написав він, додавши, що це означає зупинення всіх слідчих дій.

Стерненко просив прокурора виділити провадження щодо нападника Ісайкула в окреме, щоб не зупиняти основне розслідування. Активісту відмовили.

«Практично це означає, що Ірина Венедіктова за сприяння Авакова та за погодженням із Зеленським відмазує всіх причетних до спроб мене вбити. Відповідно, це ж стосується і всіх нападів на інших активістів в Одесі. Та і ще двох попередніх нападів на мене», — написав Стерненко.

Активіст також заявив, що «слідчий почав займатися процесуальним терором» — він надіслав йому пʼять повісток на кожен день тижня з вимогою прибути до СБУ для ознайомлення з матеріалами справи проти нього.

«Такі дії слідчого — це тиск, спрямований на виконання протиправної вказівки Венедіктової негайно передати справу в одеський суд та засудити мене за необхідну оборону», — підсумував Стерненко.

Нагадаємо, що 15 червня Шевченківський районний суд міста Києва відправив Сергія Стерненка під цілодобовий домашній арешт. 11 червня активістові вручили підозру в умисному вбивстві та незаконному носінні холодної зброї. Стерненку загрожує від 7 до 15 років позбавлення волі.

Як повідомляв ATR.ua, 24 травня 2018 року відбувся конфлікт за участю колишнього керівника одеського «Правого сектора» Сергія Стерненка і двох чоловіків. Стерненко заявив, що на нього напали, коли він повертався додому із дівчиною. Активіст стверджує, що він відбивався і смертельно поранив суперника ножем у живіт. Ножові поранення були й в самого Стерненка, та у іншого опонента, якого пізніше затримала поліція. Згодом поліція відпустила другого учасника нападу на активіста Стерненка в Одесі, який проходить як свідок. Цей замах на Стерненка був вже третім. Поліція розслідує загибель нападника на активіста як умисне вбивство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ