Вступити до родини ATR

Окупанти дозволять учням у Криму повернутися до навчання без дотримання карантинних вимог

13 липня 2020, 15:02
1070

«Влада» окупованого Криму ухвалила рішення про те, що з 1 вересня школярі і студенти зможуть повернутися до навчання у школах, коледжах та університетах у звичному форматі.

Про це у Facebook повідомив «голова» Криму Сергій Аксьонов.

«Навчальний рік у Криму почнеться з 1 вересня у форматі очного навчання. Рішення про дистанційне навчання може бути ухвалене тільки у тому випадку, якщо буде пряме розпорядження федерального центру. Кримчани, вчимося як зазвичай», — написав окупант.

Нагадаємо, що з кінця березня через розповсюдження коронавірусної інфекції навчання у кримських навчальних закладах відбувалося у дистанційному режимі.

Станом на 13 липня в окупованому Криму повідомляють, що загальна кількість хворих на півострові досягла 1149 осіб (878 — у Криму, 271 — у Севастополі). Відомо, що загалом на півострові померли 37 осіб з COVID-19 (32 — у Криму, 5 — у Севастополі). Водночас Постійне представництво президента України в АРК та українські правозахисники стверджують, що Росія замовчує реальний стан справ з інфікованими COVID-19 у Криму.

Як повідомляв ATR.ua, попри зростання кількості хворих на COVID-19, представники «влади» окупованого Криму раніше заявили, що вони не мають наміру повертатися до більш суворих обмежувальних заходів через поширення коронавірусної інфекції. Нагадаємо, що окупанти з 15 червня скасували режим самоізоляції для усіх мешканців. Нині у Криму продовжує діяти так званий «режим підвищеної готовності», оголошений через поширення COVID-19.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ