Вступити до родини ATR

У політв’язня Руслана Сулейманова виявили ваду серця

14 липня 2020, 12:56
1121

У кримськотатарського політв’язня, фігуранта «справи про так званий тероризм» (друга сімферопольська група) Руслана Сулейманова виявили порок серця.

ФОТО: Кримська солідарність (архів)

ФОТО: Кримська солідарність (архів)

Про це повідомила адвокат Ліля Гемеджі, передає QirimInfo. Вона 13 липня відвідала свого підзахисного у психіатричній лікарні Сімферополя, куди його доставили для проведення примусової психіатричної експертизи. Там Руслану Сулейманову провели ряд медичних досліджень.

«Зі слів мого підзахисного, у нього були помічені дифузні зміни в серці і виявлена ​​блокада правого пучка Гіса. Як він мені пояснив, це один з різновидів вади серця. Раніше такої хвороби у нього не діагностували», — розповіла Гемеджі.

Також захисниця додала, що її підзахисний ще тиждень перебуватиме у психлікарні.

«У нього було спілкування з психологом, його змусили пройти тести. Були питання такого характеру як, наприклад, «що спільного в олівця та черевика?». Він сказав мені, що згадав правильну відповідь на це питання з психології, яку викладали йому в університеті. Шизофренік має відповісти, що обидва предмети залишають слід, нормальна людина цього не скаже», — сказала адвокат.

Наприкінці червня стало відомо, що громадського журналіста Руслана Сулейманова на місяць відправили до Кримської клінічної психіатричної лікарні для проходження примусової судово-психіатричної експертизи.

Нагадаємо, що «Верховний суд» Криму раніше продовжив термін тримання під вартою на 3 місяці фігурантам «справи про так званий тероризм» (друга сімферопольська група). Зокрема, кримськотатарський політв’язень Руслан Сулейманов залишиться у СІЗО до 15 вересня 2020 року.

Як повідомляв ATR.ua, в результаті облави ФСБ на кримських татар у Криму 27 березня 2019 року були затримані 20 осіб за підозрою у причетності до організації «Хізб ут-Тахрір» (заборонена в РФ). 28 березня стало відомо про затримання у Ростові-на-Дону ще трьох кримських татар, в чиїх будинках на півострові окупанти напередодні провели обшуки. Пізніше «Київський райсуд» Сімферополя заарештував усіх 23 кримських татар. Згодом деяких фігурантів «справи» незаконно етапували до Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ