Вступити до родини ATR

В Україну не пропустили 4 росіян за незаконні відвідини Криму

14 липня 2020, 13:59
1217

13 липня співробітники Херсонського загону Державної прикордонної служби України не пропустили на територію країни чотирьох громадян Росії, які раніше незаконно відвідували окупований Крим. Росіянам заборонили в’їзд в Україну на три роки.

Фото: ДПСУ

Фото: ДПСУ

Про це повідомляється у Facebook Херсонського прикордонного загону Держприкордонслужби.

«В одному з портів Миколаєва під час оформлення іноземного судна прикордонники Херсонського загону виявили чотирьох громадян Російської Федерації, які порушили правила в’їзду на тимчасово окуповану територію та виїзду з неї. Протягом минулих трьох років ці іноземці незаконно на іншому судні відвідували територію окупованого Криму через тимчасово закриті пункти пропуску. Росіян прикордонники не пропустили та заборонили їм в’їзд на територію України на найближчі три роки», — йдеться у повідомленні.

Також прикордонники зазначили, що з початку 2020 року прикордонники Херсонського загону виявили 46 іноземців, які порушували правила в’їзду на тимчасово окуповану територію Криму.

Нагадаємо, раніше Міністерство культури повідомило про те, що вони виключили російську акторку та телеведучу Катерину Варнаву з переліку осіб, які становлять загрозу нацбезпеці, за поданням Служби безпеки України. Вона, нагадаємо, у 2016 виступила з концертом в окупованому Криму. Тоді у Києві заявили, що своїм приїздом на півострів вона фактично підтримала агресивну політику Кремля та була потенційно небезпечною особою для нацбезпеки України. Після внесення Катерини Варнави до «чорного списку» Мінкульту акторці заборонили в'їзд в Україну на 5 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ