Вступити до родини ATR

У Чорне море увійшли дві групи кораблів НАТО

15 липня 2020, 09:58
1006

У Чорне море увійшли кораблі Постійної військово-морської групи НАТО (SNMG2) і Постійної протимінної групи НАТО (SNMCMG2), які братимуть участь у двох регіональних навчаннях, організованих флотами Болгарії та України.

ФОТО: Spanish Navy/Hellenic Navy

ФОТО: Spanish Navy/Hellenic Navy

Про це повідомляє прес-служба Об'єднаного командування ВМС НАТО.

Відомо, що група SNMG2 прибула в Чорне море 9 липня і складається з трьох фрегатів з Іспанії, Румунії та Туреччини на чолі з контрадміралом Мануелем Агірре з ВМС Іспанії, з іспанським фрегатом Alvaro de Bazan (F-101) в якості флагмана.

«Попри пандемію COVID-19, SNMG2 виконує програму заходів, запланованих на багато місяців вперед. Цей візит в Чорне море, перший з моменту, коли я прийняв командування, відповідає напрямку морського командування НАТО і є ще одним прикладом постійних регіональних зобов'язань НАТО з нашими союзниками і партнерами», — сказав командувач SNMG2.

Кораблі SNMCMG2 HS Aliakmon (флагман), ESPS Tambre, TCG Amasra та ITS Gaeta на чолі з командуючим грецьким військовим флотом Димитріосом Кацурасом 7 липня вийшли у Чорне море, де до них приєднався румунський тральщик, і з яким вони 10 липня прибули в Бургас.

«Фаза інтеграції сил в Егейському морі була важливою для того, щоб групи стали повністю здатними до виконання місії та внести свій внесок в підвищення готовності НАТО при першому розгортанні на Чорному морі», — наголосив командувач SNMCMG2 Кацурас.

З трьома країнами-союзниками, Болгарією, Румунією та Туреччиною, та двома регіональними партнерами, Україною та Грузією, що межують з Чорним морем, регулярно зустрічається Постійна військово-морська група в регіоні.

«Окрім проведення патрулювання морської безпеки в міжнародних водах, ці два навчання допоможуть підвищити сумісність між союзниками та регіональними партнерами», — підсумували у прес-службі Об'єднаного командування ВМС НАТО.

У повідомленні зазначили, що у груп НАТО заплановані візити до Болгарії і України в найближчі дні.

Раніше повідомлялося, що Середземноморська військово-морська група НАТО взяла курс на північно-західну акваторію Чорного моря, де невдовзі відбудуться багатонаціональні навчання Sea Breeze. До цього міністр оборони України Андрій Таран та генсекретар НАТО Єнс Столтенберг домовилися посилити військову присутність у повітрі і водах Чорноморського регіону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ