Вступити до родини ATR

НАТО і Україна домовилися посилити військову присутність у Чорному морі

10 липня 2020, 09:59
1206

Міністр оборони України Андрій Таран та генсекретар НАТО Єнс Столтенберг домовилися посилити військову присутність у повітрі і водах Чорноморського регіону.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

«Сторони погодились посилити присутність сил і засобів на суходолі, морі та в повітряному просторі чорноморського регіону шляхом збільшення патрулювання у повітрі та присутності кораблів військово-морських сил країн-членів Альянсу. Міністр оборони України висловив зацікавленість в налагоджені спільного обміну інформацією про обстановку в цьому регіоні та запросив держави-члени НАТО приєднатися до національних стратегічних навчань, що заплановані до проведення на півдні України восени цього року», — йдеться в повідомленні.

Окрім того, сторони погодилися, що ситуація з безпекою у Чорному морі продовжує погіршуватися у зв’язку з тим, що Росія нарощує свою військову присутність та змінює баланс сил.

Раніше у Збройних силах України заявили, що Росія продовжує посилювати військову присутність в окупованому Криму.

Нагадаємо, в грудні 2019 року Генасамблея ООН ухвалила резолюцію «Проблема мілітаризації Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, Україна, а також частин Чорного та Азовського морів». Серед ключових положень резолюції — вимога до РФ вивести війська з Криму та припинити проведення військових навчань на півострові. Окрім того, в Генасамблеї зазначили, що світ не припиняє фіксувати факти посилення військової присутності на півострові і перешкоджання міжнародній навігації в Чорному і Азовському морях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ