Вступити до родини ATR

Путін переніс поїздку до Криму

16 липня 2020, 13:21
1041

Президент Росії Володимир Путін переніс поїздку в окупований Крим на 20 липня. Сьогодні він мав взяти участь у церемонії закладки російських бойових кораблів на заводі «Залив» у Керчі.

За повідомленням російських ЗМІ, поїздку перенесли нібито через нараду по бюджету.

«Раніше анонсована нами поїздка до Криму і участь у церемонії закладки нових бойових кораблів відбудеться у понеділок. Президент ухвалив рішення сьогодні зібрати першу з нарад, приблизна нарада щодо майбутнього бюджетного процесу», — повідомив прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков.

Раніше повідомлялося, що 16 липня планується участь президента РФ у церемонії закладки російських бойових кораблів на заводі «Залив» в окупованій Керчі.

Зазначимо, що офіційний Київ, зі свого боку, регулярно висловлює ноти протесту через незаконні візити Путіна до Криму, бо розцінює їх як грубе порушення суверенітету України.

Нагадаємо, що військове вторгнення Росії до Криму почалося у лютому 2014 року. Озброєними людьми у камуфляжній формі були захоплені парламент і уряд Криму, держустанови, військові бази і аеропорт. 16 березня в Криму провели «референдум про приєднання Криму до Росії». Його Москва намагалася використати для виправдання анексії півострова, що належить Україні. Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ