Вступити до родини ATR

Сьогодні — шості роковини збиття МН17

17 липня 2020, 09:35
1112

Сьогодні — шості роковини авіаційної катастрофи над Донбасом рейсового пасажирського літака Boeing 737 компанії «Малайзійські авіалінії», що летів за маршрутом Амстердам — Куала-Лумпур.

Фото: АР

Фото: АР

Відповідну заяву зробили у МЗС України.

«Сьогодні, у день трагічних роковин збиття літака Малайзійських авіаліній МН17 в небі над Україною, наші думки та співчуття — з родичами та близькими загиблих. Ми пам’ятаємо кожного загиблого і зробимо все можливе для встановлення справедливості у справі збиття літака МН17 та покарання винних у цьому жахливому злочині», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що 17 липня 2014 року літак Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс з Амстердама до Куала-Лумпуру, був збитий над територією окупованого Донбасу, ймовірно, ракетою земля-повітря. В авіакатастрофі загинули усі, хто знаходився на борту: 15 членів екіпажу і 283 пасажири.

Міжнародна слідча група дійшла висновку, що літак рейсу MH17 був збитий зенітно-ракетним комплексом «Бук», який належить 53-ій зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, дислокованій у Курську. Росія не визнає себе винною в смерті пасажирів та членів екіпажу.

Ексміністр оборони так званої «ДНР» Ігор Гіркін взяв на себе «моральну відповідальність» за збитий літак. Судові слухання тривають. Також Нідерланди подали державний позов проти Росії. В уряді країни вважають, що таким кроком вони підтримають численні позови родичів загиблих. ЄСПЛ вже почав вивчати справу.

Зазначимо, що напередодні Європейський Союз закликав Російську Федерацію визнати причетність до збиття літака авіакомпанії Malaysia Airlines рейсу MH17 у небі над Донбасом у липні 2014 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ