Вступити до родини ATR

Політв’язня Сулейманова утримують в одній камері з хворим на туберкульоз — адвокат

17 липня 2020, 14:20
1786

Кримськотатарського політв’язня, фігуранта «справи про так званий тероризм» (друга сімферопольська група) Ескендера Сулейманова упродовж двох місяців утримують в одній камері з хворим на туберкульоз.

Про це повідомив його адвокат Рустем Кямілєв.

«Виявляється, що його (Ескендера Сулейманова — ред.) упродовж двох місяців утримують у камері з людиною, яка захворіла на туберкульоз. Він неодноразово скаржився у медсанчастину, просив зробити рентген усім, хто утримується у камері. Наразі його заяви на задовільнили. Кожен день тут має значення, якщо ця хвороба вже потрапила у людину, то вона може прогресувати дуже швидко», — розповів захисник політв’язня.

Раніше стало відомо, що кримськотатарські політв'язні Різа Ізетов, Ремзі Бекіров, Ескендер Сулейманов, Тофік Абдулгазієв, Джеміль Гафаров, Фарход Базаров, Владлен Абдулкадиров і Яшар Муедінов за рішенням суду в РФ залишаться у СІЗО ще на два місяці — до 15 вересня.

Як повідомляв ATR.ua, в результаті облави ФСБ на кримських татар в Криму 27 березня 2019 року були затримані 20 осіб за підозрою у причетності до організації «Хізб ут-Тахрір». 28 березня стало відомо про затримання в Ростові-на-Дону ще трьох кримських татар, в чиїх будинках на півострові окупанти напередодні провели обшуки. Пізніше «Київський райсуд» Сімферополя заарештував всіх 23 кримських татар. Деяких з них незаконно етапували до Росіїї, деякі — утримуються у кримських ізоляторах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ