Вступити до родини ATR

Окупанти відкрили ще 12 «справ» за ухилення від служби в російській армії

17 липня 2020, 15:10
1460

В окупованому Криму «суди» за червень відкрили 12 «кримінальних справ» за ухилення від служби в армії РФ.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група із посиланням на дані моніторингу порушень прав людини у Криму за червень 2020 року.

«У червні правозахисники зафіксували 12 нових кримінальних справ щодо мешканців Криму за ст. 328 КК РФ (ухилення від служби у Збройних силах РФ): 5 — у «Центральному районному суді Сімферополя», 4 — в «Ленінському районному суді Севастополя», 2 — в «Київському районному суді Сімферополя», 1 — в «Керченському міському суді» — йдеться у повідомленні.

Також правозахисники звернули увагу на те, що окупанти у Криму в червні винесли 4 вироки щодо кримчан за ухилення від служби в армії РФ: 2 — у «Ленінському районному суді» Севастополя, 2 — в «Центральному районному суді» Сімферополя.

Експерти Кримської правозахисної групи додали, що загалом зафіксовані 117 «кримінальних справ», які порушили окупанти у Криму за ухилення від служби у ЗС РФ. З них у 104 «справах» вже винесли вироки, 13 — на стадії розгляду у «суді».

Раніше правозахисники повідомляли про те, що після анексії Криму Росією на службу в армію країни-агресорки закликали близько 20 тисяч кримчан.

Як відомо, постійне представництво президента України в АРК раніше закликало мешканців Криму повідомляти українські правоохоронні органи про примусовий призов до армії окупантів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ