Вступити до родини ATR

Зеленський: вбивство Шеремета — ганьба для України

20 липня 2020, 12:05
968

Держава та правоохоронні органи мають докласти всіх зусиль, щоб справжні вбивці журналіста Павла Шеремета, організатори і замовники цього злочину були покарані.

ФОТО: Офіс президента

ФОТО: Офіс президента

Про це президент написав у своєму Facebook.

«Цей злочин — ганьба для України. Справа Павла Шеремета перебуває під пильною увагою та контролем всього українського суспільства. Йому потрібні чіткі відповіді та переконливі, беззаперечні докази. Обов’язок держави та правоохоронних органів — зробити все, щоб у суді українці та весь цивілізований світ побачили справжніх убивць Павла Шеремета. А згодом — справжніх організаторів і замовників цього злочину. Як би важко не було знайти правду. Скільки б зусиль і часу це не забрало. Павло Шеремет — скорбота, пам’ять, правосуддя», — наголосив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що сьогодні — у четверту річницю загибелі Павла Шеремета — у Києві відбувся захід із вшанування пам'яті журналіста, на якому відкрили меморіал на згадку про нього.

Як повідомляв ATR.ua, 20 липня 2016 року відомий український журналіст Павло Шеремет загинув в результаті вибуху автомобіля у Києві. Вбивство Шеремета поліція кваліфікувала за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб». Згодом міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що правоохоронці затримали підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета і оголосили їм про підозру. Пізніше правоохоронці назвали імена п'ятьох підозрюваних: медсестра одного з парашутно-десантних батальйонів Яна Дугарь, лікар і волонтер Юлія Кузьменко, музикант і сержант Сил спеціальних операцій Андрій Антоненко та добровольці Владислав і Інна Грищенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ