Вступити до родини ATR

У МВС розповіли, що чекає на чоловіка, який тримав у заручниках пасажирів автобуса в Луцьку

22 липня 2020, 09:42
928

У Міністерстві внутрішніх справ розповіли, що Максим Кривош, який напередодні захопив автобус з пасажирами в Луцьку, ймовірно, отримає тривалий термін ув'язнення. Також буде проведена психіатрична експертиза.

Фото: МВС

Фото: МВС

Про це повідомив заступник голови МВС Антон Геращенко, передає ТСН.

Він зазначив, що метою переговорів із чоловіком, який напередодні захопив автобус з пасажирами в Луцьку, було переконати його здатися.

«Далі його чекає звичайна судова процедура. Він буде затриманий. <...> Очевидно, що це буде утримання під вартою без альтернативи. Його звинувачують у терористичному акті, захопленні заручників», — сказав він.

Геращенко уточнив, що через те, що ніхто не загинув, ймовірно, терорист не отримає довічного ув'язнення. Найімовірніше, на нього чекає тривалий термін ув'язнення.

Заступник голови МВС також зазначив, що буде проведена психіатрична експертиза, яка є стандартною в таких випадках.

Нагадаємо, що вранці 21 липня на номер «102» надійшло повідомлення про те, що в центральній частині міста Луцьк чоловік взяв у заручники пасажирів автобуса «Берестечко — Краснилівка». При собі у нього були зброя і вибуховий пристрій. У заручниках, як повідомлялося, перебували 13 осіб. Він відмовлявся виходити й відпускати людей, а також відкривав стрілянину в бік правоохоронців. Пізніше стало відомо, що чоловіком, який захопив заручників, виявився 44-річний двічі судимий Максим Кривош.

Відомо, що він висловлював обурення «існуючою системою в Україні». Він зажадав від керівників держави записати і викласти в YouTube заяви про те, що саме вони — терористи в законі. Згодом президент України Володимир Зеленський виконав одну з умов чоловіка — він записав коротке відеозвернення.

«Фільм «Земляни» 2005 року. Дивитися всім», — говорить Зеленський у цьому відеозверненні, яке тривало 6 секунд.

Після цього, всі заручники з автобуса, захопленого вранці в центрі Луцька, були звільнені. Максим Кривош сам вийшов з автобуса, після чого був затриманий спецпризначенцями.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 147 Кримінального кодексу України (захоплення заручників), СБУ - за ч. 1 ст. 258 КК (терористичний акт).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ