Вступити до родини ATR

«Справа» Чубарова: «суд» у Криму допитав «потерпілих»

23 липня 2020, 16:57
1545

На першому засіданні «суду», на якому по суті розглядається «справа» щодо голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, допитали чотирьох «потерпілих».

ФОТО: ATR.ua

ФОТО: ATR.ua

Про це повідомляють пропагандистські кримські ЗМІ, яких допустили на засідання.

Зокрема, одним з «потерпілих» у справі Чубарова виявився представник «самооборони» Криму.

«Представник «народного ополчення» Криму повідомив «суду», що дії членів Меджлісу під час заворушень біля стін парламенту у лютому 2014 року були скоординовані: в один з моментів бійки прозвучала команда зробити коридор для лікарів, який швидко заповнили прихильники забороненої організації (Меджлісу — ред.). Член народного ополчення при цьому заявив, що не впевнений, чи бачив самого Чубарова», — повідомляє кримське видання.

Двоє інших «постраждалих» заявили, що бачили Рефата Чубарова — він нібито показував натовпу «незрозумілі для них знаки» і скандував гасла.

Четвертий «потерпілий», допитаний на «суді», — це чоловік жінки, яка загинула нібито після отримання під час заворушень травм. Цей чоловік розповів, що в той день вони прогулювалися центром Сімферополя і розділилися на деякий час. Обставини загибелі дружини він не знає, але наполягає на покаранні «організаторів заворушень».

Зазначимо, що інтереси Рефата Чубарова на «суді» у Криму представляє призначений окупантами адвокат Олександр Осокін. 17 липня на попередньому слуханні у «справі» Чубарова «суддя» Віктор Васильєв відхилив клопотання адвоката Миколи Полозова щодо його допуску до захисту голови Меджлісу.

Як відомо, окупанти у Криму раніше порушили чергову «кримінальну справу» проти очільника Меджлісу кримськотатарського народу. Його звинувачують нібито в «організації масових заворушень» під час мітингу у Сімферополі 26 лютого 2014 року. У травні 2015 року «управління» ФСБ по Криму порушило першу «кримінальну справу» проти Рефата Чубарова. Тоді його звинуватили у нібито «закликах до порушення територіальної цілісності Росії». Пізніше проти очільника Меджлісу сфабрикували ще кілька «кримінальних справ». Зокрема, окупанти закидають йому причетність до продовольчої та енергетичної блокад півострова.

Зазначимо, що прокуратура Автономної Республіки Крим, зі свого боку, відкрила кримінальне провадження через порушення окупантами «справ» проти Рефата Чубарова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ