Вступити до родини ATR

«Суд» у Криму відхилив апеляції у «справі» затриманих під час облави ФСБ

24 липня 2020, 16:33
1602

«Верховний суд» окупованого Криму відхилив апеляційні скарги адвокатів на рішення «Київського районного суду» Сімферополя про арешт Аліма Суфьянова та Олександра Сізікова, яких окупанти затримали 7 липня під час чергової облави ФСБ.

ФОТО: Кримська солідарність

ФОТО: Кримська солідарність

Як повідомляє «Кримська солідарність», кримський татарин Алім Суфьянов, за рішенням «Верховного суду» окупованого Криму, лишиться у СІЗО до 2 вересня.

Адвокат етнічного росіянина-мусульманина Олександра Сізікова Сафіє Шабанова розповіла про рішення «суду» щодо її підзахисного.

«Попри те, що домашній арешт — це не утримання під вартою у СІЗО, ми не згодні. Постанова ухвалена «судом» необґрунтовано, вина мого підзахисного у вчиненні інкримінованих йому дій не доведена», — заявила захисниця.

Також Шабанова просила «суд» пом'якшити заборони, які були прописані Сізікову, зокрема, не залишати своє житло та не користуватися Інтернетом. Адвокат клопотала про дозвіл виходу з дому на короткий час для вирішення особистих потреб, таких як: покупка їжі та медикаментів. Проте «суддя» відхилив усі клопотання, залишивши у силі  рішення «Київського районного суду» Сімферополя про домашній арешт Олександра Сізікова до 2 вересня.

Як повідомляв ATR.ua, вранці 7 липня 2020 року окупанти у Криму влаштували чергову облаву на кримських татар. Силовики провели обшуки за сімома адресами у будинках кримських татар та етнічних росіян-мусульман у Красногвардійському, Сімферопольському, Бахчисарайському районах та у місті Алушта. Активісти спочатку повідомляли, що шістьох осіб після «слідчих дій» забрали до «управління» ФСБ у Сімферополі. Так, затримали: Еміля Зіядінова, Ісмета Ібрагімова, Аліма Суф'янова, Сейрана Хайретдінова, Олександра Сізікова та Вадима Бектемірова. Згодом стало відомо, що унаслідок облави ФСБ 7 липня окупанти затримали ще одного кримського татарина — мешканця Алушти Зекір’ю Муратова. Іншого кримського татарина — Ділявера Меметова, — у якого також 7 липня відбувся обшук, силовики оголосили в розшук. Зазначимо, що усім затриманим окупанти закидають «організацію діяльності терористичної організації і участь у діяльності такої організації». 7 липня  «Київський районний суд» Сімферополя відправив під домашній арешт до 2 вересня 2020 року етнічного росіянина-мусульманина, інваліда першої групи по зору Олександра Сізікова, якого окупанти затримали під час облави. 8 липня «Київський райсуд» Сімферополя арештував Зекір'ю Муратова, Ісмета Ібрагімова та Вадима Бектемірова до 2 вересня. 9 липня окупанти відправили за ґрати до 9 вересня також Сейрана Хайретдінова та Аліма Суф'янова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ