Вступити до родини ATR

У Криму зник 3-річний син кримськотатарського політв’язня: триває пошук (ТРАНСЛЯЦІЯ)

24 липня 2020, 22:00
2452

В окупованому Криму ввечері 24 липня зник 3-річний син кримськотатарського політв’язня Руслана Сулейманова Муса Сулейманов. Волонтери невпинно шукають дитину у селі Строганівка Сімферопольського району з 18-ї години.

ФОТО: Кримська солідарність

ФОТО: Кримська солідарність

Наразі у селі Строганівка тривають пошуки 3-річного хлопчика. Як повідомили активісти з Криму у коментарі ATR.ua, зараз очікують на приїзд водолазів. Кінологи, які вже кілька годин працюють на місці зникнення дитини, повідомляють, що собаки взяли слід хлопчика, і він веде до ставку у селі Строганівка.

За даними активістів «Кримської солідарності», на місці також працють співробітники «поліції» та представники «МНС» Криму. Окрім того, дитину шукають сотні небайдужих мешканців Криму. Також на місце приїхали волонтери організації «Ліза Алерт», які займаються пошуком зниклих без вести людей.

Повідомлялося, що 3-річний син кримськотатарського політв’язня Руслана Сулейманова Муса Сулейманов грався у пісочниці біля будинку на вулці Азатлик, 8. Востаннє хлопчика бачили близько шостої вечора. Мати Муси Сулейманова каже, що ненадовго зайшла до будинку, а коли повернулася на вулицю, то дитина вже зникла.

Зазначимо, що Руслан Сулейманов — це кримськотатарський політв’язень, фігурант «справи про так званий тероризм» (друга сімферопольська група). Його затримали унаслідок облави ФСБ на кримських татар у Криму 27 березня 2019 року. Окупанти закидають йому причетність до організації «Хізб ут-Тахрір» (заборонена в РФ). Нещодавно у Руслана Сулейманова у СІЗО виявили ваду серця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ