Вступити до родини ATR

У Криму тривають пошуки 3-річного Муси Сулейманова

25 липня 2020, 13:18
2374

В окупованому Криму майже 20 годин тривають пошуки 3-річного Муси Сулейманова — сина кримськотатарського політв’язня Руслана Сулейманова, який зник ввечері 24 липня. Пошук триває з 18-ї години учорашнього дня.

ФОТО: Eskender Haniiev

ФОТО: Eskender Haniiev

Як повідомила адвокат Ліля Гемеджі, наразі родичі та друзі родини Сулейманових не виключають версії викрадення з метою політичного тиску на батька зниклої дитини — кримськотатарського політв’язня Руслана Сулейманова.

«Розглядається кілька версій зникнення. Родина не виключає версії викрадення», — зазначила адвокат.

За останніми даними «Кримської солідарності», нині усіх небайдужих мешканців Криму закликають долучитися до пошуків дитини.

«Нам дуже потрібен людський ресурс, при собі треба мати зручне взуття та, якщо пошуки триватимуть до ночі, треба вдягтися тепло і взяти із собою ліхтарі. Ті, хто не може приїхати, візьміть фото зі сторінки «Кримської солідарності» та, будь ласка, розповсюдьте її у своїх селищах та містах, у соцмережах. Зараз будь-яка допомога — важлива», — сказав активіст «Кримської солідарності», який веде пряму трансляцію з місця пошуків дитини.

Відомо також, що наразі на місці зникнення дитини працють тисячі небайдужих мешканців Криму, співробітники «поліції» та представники «МНС». Окрім того, ще напередодні ввечері приїхали волонтери організації «Ліза Алерт», які займаються пошуком зниклих без вести людей.

Вночі Мусу Сулейманова шукали понад три тисячі осіб, працювали кінологи, водолази, «правоохоронці». Зазначимо, що непередодні «управління» Слідчого комітету Росії по Криму відкрило кримінальну справу за фактом зникнення 3-річного Муси Сулейманова.

Як повідомлялося, 3-річний син кримськотатарського політв’язня Руслана Сулейманова Муса Сулейманов ввечрі 24 липня грався у пісочниці біля будинку за адресою: вулця Азатлик, 8. Востаннє хлопчика бачили вчора близько шостої вечора. Мати Муси Сулейманова каже, що ненадовго зайшла до будинку, а коли повернулася на вулицю, то дитина вже зникла.

Зазначимо, що Руслан Сулейманов — це кримськотатарський політв’язень, фігурант «справи про так званий тероризм» (друга сімферопольська група). Його затримали унаслідок облави ФСБ на кримських татар у Криму 27 березня 2019 року. Окупанти закидають йому причетність до організації «Хізб ут-Тахрір» (заборонена в РФ). Нещодавно у Руслана Сулейманова у СІЗО виявили ваду серця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ