Вступити до родини ATR

3-річний Муса Сулейманов знайдений мертвим

26 липня 2020, 12:04
4988

В окупованому Криму повідомляють про те, що 3-річний Муса Сулейманов — син кримськотатарського політв’язня Руслана Сулейманова, який зник ввечері 24 липня, знайдений мертвим. За попередньою інформацією, дженазе (похорон) дитини відбудеться завтра, 27 липня, об 11:00.

ФОТО: Кримська солідарність

ФОТО: Кримська солідарність

Першим про це повідомив один з координаторів пошуків дитини Шевкет Семедляєв.

Водночас про смерть 3-річної дитини повідомляє прес-служба «МНС» Криму.

«На жаль, виявлено тіло дитини 2017 року народження без ознак життя. Ведуться слідчі дії», — повідомив «керівник» окупаційного «відомства» Сергій Шахов.

Про ймовірну смерть дитини також повідомляють активісти «Кримської солідарності», які ведуть пряму трансляцію з місця подій. Вони наголошують на тому, що інформація на місці ще не підтверджена «правоохоронцями».

Зазначається, що тіло дитини нібито знайшли у каналізаційній ямі, «правоохоронці» оточили територію.

Зазначимо, що пошуки 3-річного сина кримськотатарського політв’язня Руслана Сулейманова Муси Сулейманова тривали з вечора 24 липня. До його пошуків долучилися тисячі небайдужих мешканців Криму, «правоохоронці» та волонтери.

Як повідомлялося, ввечрі 24 липня Муса Сулейманов грався у пісочниці біля будинку за адресою: вулця Азатлик, 8. Востаннє хлопчика бачили вчора близько шостої вечора. Мати Муси Сулейманова каже, що ненадовго зайшла до будинку, а коли повернулася на вулицю, то дитина вже зникла.

Зазначимо, що Руслан Сулейманов — це кримськотатарський політв’язень, фігурант «справи про так званий тероризм» (друга сімферопольська група). Його затримали унаслідок облави ФСБ на кримських татар у Криму 27 березня 2019 року. Окупанти закидають йому причетність до організації «Хізб ут-Тахрір» (заборонена в РФ). Нещодавно у Руслана Сулейманова у СІЗО виявили ваду серця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ