Вступити до родини ATR

«Режим тиші» на Донбасі: бойовики продовжують здійснювати обстріли

27 липня 2020, 13:19
1082

Попри домовленість про припинення вогню бойовики на Донбасі від початку доби 27 липня здійснили два обстріли.

Про це під час брифінгу щодо повного та всеосяжного припинення вогню на лінії̈ розмежування повідомив командувач Операції об'єднаних сил генерал-лейтенант Володимир Кравченко.

«На жаль, з боку противника о 00:20–00:45 був обстріл підрозділу 36 окремої бригади морської піхоти зі стрілецької зброї, ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів. Втрат з боку об’єднаних сил немає», — сказав він.

Головнокомандувач ООС додав, що ще один обстріл зафіксували близько 9 ранку у смузі відповідальності 79-ї бригади. Окупанти за допомогою ручних протитанкових гранатометів здійснили  три постріли і встановили три міни ПОМ-2.

За словами Кравченка, наразі ситуація на лінії розмежування стабільна і контрольована.

Нагадаємо, що 22 липня під час чергового засідання Тристоронньої контактної групи за участю України, Росії та представників ОБСЄ сторони домовилися про режим повного та всеосяжного припинення вогню з 27 липня.

Як відомо, торік у населеному пункті Золоте провели розведення військ, про яке також домовились у Мінську. Його переносили декілька тижнів через недотримання режиму тиші з боку бойовиків. Аналогічна ситуація склалась і довкола розведення в Петрівському.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ