Вступити до родини ATR

РФ в Криму розгорнула штаби і готова до потенційної агресії — РНБО

27 липня 2020, 15:25
1224

Російська Федерація розпочала розгортання військових штабів в окупованому Криму, які може використати в «активній фазі бойових дій».

Про це заявив в інтерв’ю «Радіо Свобода» заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Кривонос. За його словами, у сьогоднішніх умовах Москва в Криму може провести навчання, які можуть перейти в «активну фазу бойових дій».

«Коли штаби і мобілізаційна база підготовлені, а вони вже підготовлені в Криму, цей потенціал під виглядом резервістів може прибути спочатку на навчання, а навчання може перейти в активну фазу бойових дій, це відбувається дуже швидко. Сьогодні вранці це ще навчання, а завтра вранці це вже що — початок агресії», — заявив Кривоніс.

Водночас він підкреслив, що Україна готова до будь-яких загроз.

Нагадаємо, що раніше міністр оборони України Андрій Таран заявив, що наразі в окупованому Криму не виявлено дій зі створення ударних угрупувань для активних бойових дій з боку Росії поблизу адмінмежі з Херсонщиною.

Окрім того, командувач Об‘єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв заявляв про те, що загрози вторгнення з боку РФ немає, але потрібно готуватись до будь-яких сценаріїв.

Як відомо, окупанти наразі готуються до наймасштабніших військових навчань «Кавказ 2020». До Криму з’їдуться тисячі російських військових. На думку колишнього командувача силами США в Європі генерала Бена Ходжеса, окупанти можуть спробувати захопити греблю в Херсонській області, яка не пропускає воду у Крим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ