Вступити до родини ATR

МЗС засудило проведення «військово-морського параду» у Севастополі

28 липня 2020, 10:59
797

Міністерство закордонних справ відреагувало на проведення так званого «військово-морського параду» підрозділів Чорноморського флоту Російської Федерації у Севастополі і засудило мілітаризацію Криму.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

«Міністерство закордонних справ України розцінює проведення 26 липня 2020 року без узгодження з українською стороною так званого «військово-морського параду» підрозділів Чорноморського флоту Російської Федерації з нагоди Дня Військово-Морського Флоту Російської Федерації в тимчасово окупованому Російською Федерацією Севастополі як чергове порушення російською стороною норм міжнародного права, у тому числі, численних резолюцій Генеральної Асамблеї ООН, а також законодавства України», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що цинічна організація «параду» окупаційного флоту є черговою ілюстрацією свідомих кроків Росії з ескалації напруженості в українсько-російських відносинах.

«Україна засуджує протиправну демонстрацію Російською Федерацією своєї «військової міці», а також дії з подальшої мілітаризації тимчасово окупованих Російською Федерацією територій Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, що становить суттєву загрозу регіональній безпеці. Україна вимагає від Російської Федерації невідкладно припинити міжнародно-протиправні діяння проти державного суверенітету і територіальної цілісності України та вжити вичерпних заходів з деокупації частини суверенної території України. Міністерству закордонних справ РФ передано відповідну ноту протесту», — повідомили у МЗС.

Нагадаємо, шо 26 липня в акваторії Севастопольської бухти відбувся парад з нагоди Дня військово-морського флоту Росії. Після параду на площі Нахімова влаштували виставку озброєнь і агітували служити в армії Росії.

Раніше заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Кривонос заявив, що Російська Федерація розпочала розгортання військових штабів в окупованому Криму, які може використати в «активній фазі бойових дій».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ