Вступити до родини ATR

Кучма припиняє роботу у ТКГ

28 липня 2020, 14:53
1437

Другий президент України, представник країни у Тристоронній контактній групі Леонід Кучма припиняє роботу у Тристоронній контактній групі.

ФОТО: gov.ua

ФОТО: gov.ua

Про це йдеться у повідомленні на сайті президента України.

«Дякую за всі зусилля, яких ви доклали для розблокування Мінського процесу задля досягнення миру. Ваш досвід був надважливим і надзвичайно потрібним. Завжди готовий почути вашу пораду в майбутньому», — сказав Володимир Зеленський під час зустрічі з Леонідом Кучмою.

Водночас другий президент України зазначив, що за останній рік робота ТКГ була відновлена, значно просунулася, та «було здійснено низку важливих кроків, досягнуто важливих домовленостей».

Леонід Кучма також додав, що у разі потреби він надалі готовий «ділитися досвідом» і «надавати консультації щодо кроків на шляху до встановлення миру».

Як повідомляв ATR.ua, Леонід Кучма вдруге очолив українську делегацію у Тристоронньої контактній групі щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі 3 червня 2019 року.

Нагадаємо, у 2018 році Леонід Кучма завершив роботу у Тристоронній контактній групі по Донбасу в Мінську. Його замінив колишній перший заступник міністра закордонних справ Руслан Демченко. Кучма увійшов у ТКГ і представляв Україну на переговорах з «ДНР» і «ЛНР» за участю представників Росії та ОБСЄ з 23 червня 2014 року. 20 вересня Кучма підписав Мінський меморандум. 2 лютого 2015 року президент України Петро Порошенко призначив Кучму офіційним представником України у тристоронній групі з врегулювання конфлікту на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ