Вступити до родини ATR

Російському пілоту повідомили про підозру за незаконні польоти до Криму

28 липня 2020, 15:40
1220

Прокуратура АРК спільно з Головним управлінням СБУ в Криму повідомила про підозру пілоту однієї з російських авіакомпаній у порушенні правил міжнародних польотів та у незаконному переправленні осіб через державний кордон України.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури АРК.

«Слідством встановлено, що пілот однієї з російських авіакомпаній, знаючи що аеропорт «Сімферополь» є тимчасово закритим для польотів, порушуючи встановлені обмеження здійснення польотів у межах окупованого півострова, не маючи відповідного дозволу Державної авіаційної служби України, неодноразово здійснював авіарейси та незаконно переправляв осіб через державний кордон на територію окупованого півострову, порушуючи при цьому правила міжнародних польотів», — йдеться у повідомленні наглядового відомства.

Також зазначається, що наразі підозрюваного оголошено у розшук. Водночас назва авіакомпанії, на яку працює пілот, і ім'я пілота не вказані.

Зазначимо, що у квітні прокуратура також оголошувала про підозру за такими ж обвинуваченнями іншому пілоту з РФ, який незаконно здійснював польоти до окупованого Криму.

Нагадаємо, що військове вторгнення Росії до Криму почалося у лютому 2014 року. Озброєними людьми у камуфляжній формі були захоплені парламент і уряд Криму, держустанови, військові бази і аеропорт. 16 березня в Криму провели «референдум про приєднання Криму до Росії». Його Москва намагалася використати для виправдання анексії півострова, що належить Україні. Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року. Щорічно 26 лютого в Україні відзначається День кримського спротиву російській окупації. 31 липня 2014 року — у відповідь на анексію Криму і окупацію окремих районів Донбасу Росією — були запроваджені перші санкції проти РФ. Тепер ЄС і США системно продовжують економічні обмеження щодо країни-агресорки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ