Вступити до родини ATR

РФ повернула Україні ноту протесту через «парад» у Криму без розгляду

29 липня 2020, 14:33
1322

Москва повернула Києву без розгляду ноту протесту, яка була надіслана через проведення в окупованому Криму «військового параду».

Як повідомляють росЗМІ, МЗС РФ заявило, що Москва має право організовувати будь-які заходи в окупованому Криму, назвавши півострів «своєю територією».

«Ми бачили цю заяву МЗС України. Згадана нота офіційно надійшла на нашу адресу, ми відповідно до сформованої практики повернули її українській стороні без розгляду у зв'язку з тим, що Російська Федерація, будучи суверенною державою, має право організовувати на своїй території паради, святкування й інші заходи на свій розсуд, без погодження з іноземними державами», — наголосили у російському відомстві.

Окрім того, у Москві рекомендували «колегам у Києві» «позбутися ілюзій» і звикнути до думки, що окупований «Крим — це частини Росії».

Нагадаємо, шо 26 липня в акваторії Севастопольської бухти відбувся парад з нагоди Дня військово-морського флоту Росії. Після параду на площі Нахімова влаштували виставку озброєнь і агітували служити в армії Росії.

Міністерство закордонних справ України засудило проведення так званого «військово-морського параду», а також мілітаризацію Криму. Також постійний представник України при Організації Об'єднаних Націй (ООН) Сергій Кислиця поінформував Генерального секретаря ООН про проведення так званого «військово-морського параду» підрозділів Чорноморського флоту РФ в тимчасово окупованому РФ Севастополі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ