Вступити до родини ATR

Рефат Чубаров привітав мусульман з Курбан-байрамом

31 липня 2020, 09:57
1106

Очільник Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров привітав мусульман України з одним з головних свят в ісламі — Курбан-байрамом.

ФОТО: ATR.ua

ФОТО: ATR.ua

Свої вітання Рефат Чубаров розмістив на сторінці у Facebook.

«Від імені Меджлісу кримськотатарського народу і себе особисто щиро вітаю вас з одним з головних і шанованих свят в ісламі — Курбан-байрамом! Курбан-байрам, посланий Всевишнім, укріплює мусульман в дотриманні високим моральним якостям, властивим ісламу — чесності, щирості, праведності, терпінню, смиренню, помірності, доброті, справедливості, мужності, безкорисливості, прощенню, чистоті. Мусульмани України є відповідальними громадянами незалежної Української держави. Стійкість і гідність, що зберігаються  кримськотатарським народом,  найбільшою за чисельністю мусульманською спільнотою України, в умовах російської окупації Криму, яка  триває більше 6 років, демонструють світові відданість корінного народу Криму до своєї батьківщини та вірність Українській державі. Відновлення територіальної цілісності Української держави в межах її  міжнародно-визнаних кордонів, включно з Кримом, є головним завданням і мусульманської умми України. Нехай Всевишній Аллах дарує всім свою милість, довольство і прощення», — зазначив голова Меджлісу кримськотатарського народу.

Зазначимо, що сьогодні, 31 липня, розпочинається святкування одного з головних свят в ісламі — свята жертвопринесення. Курбан-байрам святкують через 70 днів після іншого важливого свята — Ораза-байраму. Свято також знаменує собою закінчення хаджу — паломництва до Мекки. Цьогоріч свято відзначається з 31 липня по 2 серпня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ