Вступити до родини ATR

Зеленський привітав мусульман України з Курбан-байрамом

31 липня 2020, 10:34
1102

Президент України Володимир Зеленський привітав мусульман України та всього світу з початком одного з головних мусульманських свят — Курбан-байрамом.

ФОТО: Офіс президента

ФОТО: Офіс президента

Відповідне привітання він оприлюднив у своєму Facebook.

«Це свято наповнює серця вірян милосердям, любов’ю до свого ближнього, дарує світло надії та справедливості. Ми вдячні та високо цінуємо внесок мусульманської спільноти України у збереження та примноження духовного багатства та розмаїття нашого народу, утвердження миру та міжрелігійної злагоди в українському суспільстві. Нехай цей важливий для вірян час буде сповнений чистими помислами, благодійними справами, почуттями єдності та братерства», — наголосив президент.

Нагадаємо, що 31 липня розпочинається святкування одного з головних свят в ісламі — свята жертвопринесення. Курбан-байрам святкують через 70 днів після іншого важливого свята — Ораза-байраму. Свято також знаменує собою закінчення хаджу — паломництва до Мекки. Цьогоріч свято відзначається з 31 липня по 2 серпня.

Як повідомляв ATR.ua, цьогоріч 18 травня — у День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу — президент України Володимир Зеленський пообіцяв зробити свята Курбан-байрам та Ораза-байрам державними. Станом на сьогодні цього не сталося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ