Вступити до родини ATR

У Зеленського закликали абітурієнтів з Криму повідомляти про труднощі на адмінмежі

5 серпня 2020, 10:20
1136

Постійне представництво президента України в АР Крим закликало абітурієнтів з Криму та їхніх батьків повідомляти про труднощі на адмінмежі з окупованим півостровом. У Зеленського заявили про можливість індивідуального супроводу вступників до закладів вищої освіти в період кампанії 2020 року.

Про це йдеться у повідомленні представництва у Facebook.

«Якщо у абітурієнта та/або супроводжуючої особи, які прямують для вступу в українських вишів з тимчасово окупованої території АР Крим та міста Севастополя, виникли проблеми з перетином КПВВ, або з’явилися додаткові питання щодо вступу до навчального закладу (перелік необхідних документів, незрозумілі вимоги приймальної комісії чи інші питання), ви завжди можете звернутися до нас за індивідуальною консультацією: за адресою для звернень громадян: м. Херсон, проспект Ушакова, 42; за телефоном безкоштовної «гарячої лінії»: 0 800 502 192; за допомогою мережі Skype — обліковий запис: arkpredstavnictvo; електронною адресою: [email protected]», — наголосили у відомстві.

У представництві також нагадали, що прийом документів до закладів вищої освіти за рахунок державного бюджету продовжено до жовтня 2020 року і відбувається у два етапи:

— основний етап: до 20 серпня 2020 року;

— завершальний етап: до 23 жовтня 2020 року.

Нагадаємо, що цьогоріч мешканці тимчасово окупованих територій України, зокрема, з Криму, Донеччини та Луганщини, можуть вступити у будь-який вищий навчальний заклад України за вступними іспитами без ЗНО. Раніше абітурієнти з Криму та ОРДЛО мали два варіанти вступу до українських університетів: перший — скласти ЗНО і потрапити до будь-якого вишу, другий — звернутися до центрів «Крим-Україна» чи «Донбас-Україна», пройти екстернат, отримати диплом про завершену українську освіту і скласти іспити з історії України й української мови. Після цього учні мали змогу вступити тільки у ті ВНЗ, що містилися у переліку за програмою співпраці із центрами «Крим-Україна» чи «Донбас-Україна».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ