Вступити до родини ATR

Вибух у Бейруті: кількість жертв зростає

5 серпня 2020, 15:23
1501

Ліванська влада заявляє, що за останніми даними, кількість жертв вибуху у Бейруті досягла позначки у 100 осіб, понад 4 тисяч — зазнали поранень.

ФОТО: Reuters

ФОТО: Reuters

Як повідомляє Al Jazeera, унаслідок вибуху загинули щонайменше 100 осіб. МОЗ Лівану заявило, що збиток від наслідків вибуху в Бейруті посилюється поширенням коронавірусу.

Також зазначається, що міністр охорони здоров'я Лівану Хамад Хасан заявив, що ситуація в країні катастрофічна в повному розумінні слова. Вибух зруйнував чотири столичні лікарні, через що пацієнтів, які в них знаходились, довелося розмістити в інших госпіталях.

Губернатор Бейрута Марван Аббуд заявив про загибель десяти рятувальників, які працювали на місці вибуху в порту. За його словами, збитки від вибуху — від 3 до 5 млрд доларів.

Нагадаємо, ввечері 4 серпня в порту ліванської столиці Бейрут пролунали два потужних вибухи. Вибухова хвиля була такою потужною, що вибила вікна в домах по всьому місту. На місці події почалася сильна пожежа. Спочатку влада заявила, що в порту Бейрута вибухнуло судно, навантажене піротехнікою. Пізніше міністр внутрішніх справ Лівану повідомив, що причиною вибуху може бути склад з великою кількістю нітрату амонію.

Як повідомляє ліванський телеканал LBCI, аміачну селітру (нітрат амонію), яка вибухнула 4 серпня під час зварювальних робіт в Бейруті, у 2014 році конфіскували з судна під назвою Rhosus, яке належить російському підприємцю, уродженцю Хабаровська Ігорю Гречушкіну.

Зазначимо, що наразі офіційна причина вибуху не називається, але за своєю руйнівною силою його можна порівняти з землетрусом. Повідомляється, що це найпотужніший вибух в історії міста, який пережив громадянську війну 1975–1990 років, конфліктує з Ізраїлем і періодично страждає від терактів. Відомо, що у зв'язку з вибухом в порту ліванської столиці, влада країни оголосила Бейрут зоною лиха.

У МЗС України заявили, що серед загиблих і постраждалих від вибуху в Бейруті українців немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ