Вступити до родини ATR

Тихановська виїхала з Білорусі, зараз вона — у Литві

11 серпня 2020, 08:39
867

Опозиційна кандидатка Світлана Тихановська виїхала з Білорусі, зараз вона перебуває в Литві.

Фото: ЕРА

Фото: ЕРА

Про це повідомив глава Міністерства закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус у Twitter.

«Світлана Тихановська в безпеці. Вона в Литві», — написав глава МЗС країни.

Зазначимо, що напередодні у штабі Тихановської заявили, що їм невідомо про її місцеперебування. Ввечері 10 серпня з’явились дані, що Світлану Тихановську утримують у будівлі Центрального виборчого комітету. Прес-секретар кандидатки у президенти Анна Красуліна підтвердила, що Тихановська перебувала у будівлі ЦВК близько трьох годин з адвокатом, але вони були у різних кімнатах. Після цього вона вийшла з ЦВК, сказала: «Я прийняла рішення», і поїхала в невідомому напрямку. У штабі тоді заявили, що підтримують з нею зв’язок, але не знають, про яке рішення йдеться.

Нагадаємо, що за попередніми офіційними результатами ЦВК Білорусі, Олександр Лукашенко перемагає з 80,23% голосів, у Світлани Тихановської — 9,9% голосів.

Як повідомляв ATR.ua, 9 серпня у Білорусі відбулися президентські вибори. Коли екзит-пол повідомив перші попередні результати, прихильники Тихановської вийшли на стихійні акції протесту у Мінську та інших містах. До їхнього розгону залучили ОМОН, зокрема автозак силовиків в’їхав у натовп протестувальників, а міліція стріляла гумовими кулями. Акції протесту продовжилися і 10 серпня. Водночас силовики вкотре використали проти демонстрантів сльозоточивий газ, світло-шумові гранати та гумові кулі, у відповідь в них летіли коктейлі Молотова та каміння. За офіційним повідомленням МВС Білорусі, напередодні у Мінську загинув один протестувальник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ