Вступити до родини ATR

Протестувальники у Білорусі анонсують масштабний страйк

11 серпня 2020, 09:35
944

11 серпня у Білорусі запланований масштабний страйк, ініційований учасниками акцій протесту проти фальсифікацій результатів президентських виборів.

ФОТО: Reuters

ФОТО: Reuters

Про це повідомляє Telegram-канал Nexta.

«Режим тримається виключно на нас і страйк — це те, чого він боїться найбільше. На податки від нашої праці він годує свою армію чиновників і бандитів в чорному, які стріляють мирним людям в спину і ногами б'ють жінок», — йдеться у повідомленні.

Ініціатори страйку додали, що вони намагаються домогтися:

— визнання Світлани Тихановської новим президентом Республіки Білорусь;

— звільнення всіх політичних в'язнів;

— проведення нових чесних виборів.

«Давайте зробимо з похорону диктатури свято», — закликали організатори.

Нагадаємо, що за попередніми офіційними результатами ЦВК Білорусі, Олександр Лукашенко перемагає з 80,23% голосів, у Світлани Тихановської — 9,9% голосів.

Як повідомляв ATR.ua, 9 серпня у Білорусі відбулися президентські вибори. Коли екзит-пол повідомив перші попередні результати, прихильники Тихановської вийшли на стихійні акції протесту у Мінську та інших містах. До їхнього розгону залучили ОМОН, зокрема автозак силовиків в’їхав у натовп протестувальників, а міліція стріляла гумовими кулями. Акції протесту продовжилися і 10 серпня. Водночас силовики вкотре використали проти демонстрантів сльозоточивий газ, світло-шумові гранати та гумові кулі, у відповідь в них летіли коктейлі Молотова та каміння.

У МВС країни заявили, що напередодні у Мінську під час масових протестів загинув чоловік, який нібито збирався кинути в бік силовиків вибухівку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ