Вступити до родини ATR

Кольченко отримав 40 годин виправних робіт за акцію на підтримку білорусів

11 серпня 2020, 15:22
1136

Екс-політв’язню з окупованого Криму Олександру Кольченку, якого напередодні затримали під час акції на підтримку білорусів у Києві, присудили 40 годин виправних робіт.

Фото: RFE/RL

Фото: RFE/RL

Про це у своєму Facebook повідомив інший екс-політв’язень Олег Сенцов.

«Сашку Кольченку, справжньому патріоту України, за участь у вчорашній акції протесту під стінами посольства Білорусі сьогодні присудили 40 годин виправних робіт. Я вчора пізно вночі повернувся додому і мабуть ще не прокинувся. Ми що, вже живемо у Росії чи у Білорусі?» — написав він.

Відомо, що 11 серпня Шевченківський суд у Києві визнав Кольченка винним у адміністративному порушені і доручив відбути 40 годин громадських робіт.

«І це був тільки перший суд за нібито хуліганство, а ще буде другий — за злісний спротив співробітникам міліції (це не помилка друку). Це гнила правоохоронна і судова система, яку ніхто не реформував та не планує реформувати, показує своє справжнє обличчя і вже не ховається. Уся проросійська та екс-регіональна шваль проштовхує реванш, продовжуючи дискредитувати патріотів та активістів. Але вони дуже помиляються стосовно нашого терпіння», — підсумував Олег Сенцов.

Також колишній бранець Кремля прикріпив до публікації поліцейські протоколи та посилання на відео затримання Олександра Кольченка.

Нагадаємо, Олександра Кольченка затримали 10 серпня під час протесту біля посольства Білорусі в Україні.

Як відомо, 9 серпня у Білорусі відбулися президентські вибори. Коли екзит-пол повідомив перші попередні результати, прихильники Тихановської вийшли на стихійні акції протесту у Мінську та інших містах. До їхнього розгону залучили ОМОН, зокрема автозак силовиків в’їхав у натовп протестувальників, а міліція стріляла гумовими кулями. Акції протесту продовжилися і 10 серпня. Водночас силовики вкотре використали проти демонстрантів сльозоточивий газ, світло-шумові гранати та гумові кулі, у відповідь в них летіли коктейлі Молотова та каміння. У МВС країни заявили, що напередодні у Мінську під час масових протестів загинув чоловік, який нібито збирався кинути в бік силовиків вибухівку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ