Вступити до родини ATR

Україна не визнає російські документи, видані у Криму, навіть після деокупації — прокурор АРК

11 серпня 2020, 15:52
948

Прокурор АР Крим Ігор Поночовний стверджує, що навіть після деокупації Криму Україна не визнає документів, виданих російською владою на анексованому півострові.

ФОТО: «Главком»

ФОТО: «Главком»

Про це він заявив у коментарі «РБК-Україна».

«Якщо ми зараз скажемо, що визнаємо документи або рішення, пов'язані з правом власності, то почнеться просто безлад, оскільки багато об'єктів нерухомості в Криму були незаконно привласнені окупантами, але при цьому юридично вони належать громадянам України. Саме невизнання будь-яких юридичних документів і рішень, виданих окупаційною владою, є запорукою того, що процес анексії Криму Росією ніколи не закінчиться», — вважає Ігор Поночовний.

Як повідомляв ATR.ua, Міністерство закордонних справ України раніше заявило, що мешканці окупованого Криму мали об’єктивні причини, аби погодитися на примусову паспортизацію РФ. У МЗС наголосили, що Київ подібні документи не визнає, але це не є підставою для втрати українського громадянства.

Нагадаємо, військове вторгнення Росії до Криму почалося в лютому 2014 року. Озброєними людьми у камуфляжній формі були захоплені парламент і уряд Криму, держустанови, військові бази і аеропорт. 16 березня в Криму провели «референдум про приєднання Криму до Росії». Його Москва намагалася використати для виправдання анексії півострова, що належить Україні. Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року. Щорічно 26 лютого в Україні відзначається День кримського спротиву російській окупації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ