Вступити до родини ATR

Закриття КПВВ на адмінмежі з Кримом: уряд зробив виняток для абітурієнтів та студентів

12 серпня 2020, 15:23
981

12 серпня на засіданні Кабінету міністрів України було ухвалено рішення про внесення змін до Постанови про припинення роботи КПВВ на адмінмежі з Кримом до 30 серпня. Згідно із змінами, кримські абітурієнти та студенти можуть перетинати пункти пропуску в обох напрямках за гуманітарними підставами без обов’язкової самоізоляції.

Про це стало відомо під час засідання уряду у середу, 12 серпня.

Так, урядовці одностайно підтримали зміни до Постанови Кабінету Міністрів України № 979-р «Про тимчасове припинення роботи контрольних пунктів в’їзду на тимчасово окуповану територію Автономної Республіки Крим і м. Севастополя та виїзду з неї, спрямоване на запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» від 08 серпня 2020 року.

Зазначається, що відтепер кримські абітурієнти та студенти можуть особисто або у супроводі одного з батьків (або законного опікуна) перетинати пункти пропуску в обох напрямках за гуманітарними підставами без обов’язкової самоізоляції.

У Мінреінтеграціі уточнили, що ця категорія громадян не має відбувати самоізоляцію тільки у разі отримання негативного результату ПЛР-тесту на коронавірус.

Як повідомляв ATR.ua, раніше у Меджлісі кримськотатарського народу заявили, що ухвала Кабміну щодо закриття КПВВ на адмінмежі з окупованим Кримом порушує права українців, викликає обурення у мешканців півострова і дискредитує уряд України. Так, у Меджлісі закликали керівництво країни поновити практику проведення консультацій з представницьким органом кримськотатарського народу.

Нагадаємо, що з 9 серпня Україна закрила контрольно-пропускні пункти в'їзду-виїзду на адміністративному кордоні з окупованим Кримом. Таке рішення ухвалив Кабінет міністрів на позачерговому засіданні уряду 8 серпня. Згідно з ухвалою уряду, КПВВ будуть закриті до 30 серпня. В Кабміні заявили, що це рішення спрямоване на запобігання розповсюдження на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ