Вступити до родини ATR

Суд у РФ відмовив в УДЗ політв’язню Наріману Мемедемінову

13 серпня 2020, 07:35
601

Багаєвський райсуд Ростовської області відмовив у клопотанні захисту про умовно-дострокове звільнення кримськотатарського політв’язня Нарімана Мемедемінова, якого у РФ засудили до 2 років і 6 місяців ув'язнення за сфабрикованими звинуваченнями у «публічних закликах до терористичної діяльності».

ФОТО: Кримська солідарність (архів)

ФОТО: Кримська солідарність (архів)

Про це активістам «Кримської солідарності» повідомив адвокат Еміль Курбедінов.

«Суддя Величко Марина ухвалила постанову про відмову в умовно-достроковому звільненні, фактично, через одне усне стягнення в колонії в Садках. Він не вийшов на роботу і за це на нього склали стягнення. У суді Наріман пояснив, що був хворий і попередив начальника про стан здоров'я. Окрім цього, на нього склали суперечливу характеристику. З одного боку пишуть, що він охайний, акуратний, комунікабельний, а в кінці написано, що характеризується негативно. При цьому раніше — у матеріалах справи — фігурувала позитивна характеристика з СІЗО, в яких він утримувався. Але сьогодні з'явилися дані про численні стягнення в ізоляторах. Їх не можна було долучати до матеріалів, але суддя не погодилася з нашими доводами», — розповів захисник.

Раніше стало відомо, що кримськотатарського політв'язня Нарімана Мемедемінова доставили для відбування покарання у колонію-поселення у селищі Садковський Ростовської області.

Нагадаємо, 2 жовтня 2019 року Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Нарімана Мемедемінова до 2 років і 6 місяців позбавлення волі. Кримського татарина визнали винним у «публічних закликах до терористичної діяльності» через те, що він активно висвітлював порушення прав людини у Криму.

22 березня 2018 року у селі Холмовка Бахчисарайського району російські силовики прийшли із обшуком до будинку громадського журналіста Мемедемінова. Пізніше його арештували та незаконно етапували до Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ