Вступити до родини ATR

Кольченко — про затримання у Києві: українські правоохоронці висловили солідарність з білоруськими силовиками

13 серпня 2020, 09:27
811

Екс-політв’язень з Криму Олександр Кольченко, коментуючи своє затримання у Києві під час акції під посольством Білорусі, заявив, що учасники акції висловили солідарність з білоруським народом, а українські поліціанти, які затримали його та інших активістів, — зі своїми колегами — силовиками з Білорусі.

ФОТО: ATR.ua

ФОТО: ATR.ua

Про це колишній бранець Кремля написав у своєму Facebook.

«Останні події, що сталися зокрема і зі мною, я схильний розцінювати так: ми прийшли на акцію, щоб підтримати білорусів у їхній боротьбі за свободу, проти диктатури; поліціанти і суддя висловили солідарність зі своїми колегами за цехом з Білорусі. Я це бачу саме так», — заявив він.

Кольченко уточнив імена усіх причетних: вирок йому виносила Левицька Тетяна Володимирівна; а поліцейські, які складали рапорти — Євген Погрібний (сержант поліції роти №7 взводу №2 ППОП №2 ГУНП у м. Києві), Роман Ковтун (капрал поліції роти №7 взводу №1 ППОП №2 ГУНП у м. Києві).

«Країна має знати своїх героїв. <...> Поліцейське свавілля, перешкоджання мирному зібранню і винесення судового рішення лише на підставі очевидно брехливих рапортів поліціантів, без допущення до судового розгляду ані журналістів, ані свідка подій — це всього лише вкотре пробите дно у списку з багатьох попередніх», — наголосив він.

Окрім того, він додав, що в Україні ситуація зі свободою слова і мирних зібрань набагато краща, ніж у деяких сусідів, але водночас за ці 6 років наша країна «недалеко зсунулись від (пост)совку».

Нагадаємо, Олександра Кольченка затримали 10 серпня під час акції солідарності біля посольства Білорусі в Україні. Наступного дня екс-політв’язня визнали винним у «хуліганстві» і присудили 40 годин виправних робіт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ